Kotkan seudun reserviläiset ry
 
 KOTRES   AJANKOHTAISTA   AMPUMATOIMINTA   KOULUTUS JA MAASTOTOIMINTA  LINKIT


[ Tietoja ]
[ Johtokunta ]
[ Liity jäseneksi! ]
[ SRA ]
[ Yhdistystuotteet ]
[ Arkisto ]
SRA

Tietoa SRA-toiminnasta

Mitä SRA-ammunta on?

Sovellettu reserviläisammunta (lyh. SRA) on Reserviläisurheiluliiton kilpaurheilulaji, joka on tarkoitettu suomalaisten reserviläisten tilanteenmukaisen ampumataidon vertailuun ja kehittämiseen. SRA:ssa käytetään pääasiassa itselataavaa reserviläiskivääriä tai karbiinia eli nykyaikaisen sotilasaseistuksen kaltaisia aseita, mutta myös pistoolia, haulikkoa sekä tarkkuuskivääriä.

Jokaista yhtäjaksoista ampumasuoritusta vastaavaa rastia varten laaditaan kuvitteellisen taistelutilanteen mukainen ampumatehtävä, jonka ampuja suorittaa ennalta annetun tilannekuvauksen edellyttämällä tavalla. Rasteihin kuuluu usein nopeatempoista liikkumista, lippaanvaihtoja, ovien avaamista yms. ampumasuoritusta monipuolistavaa toimintoa. Rastilla on usein liikkumista ja ampumista rajoittavia ja ohjaavia rakenteita, kuten seiniä, rikelinjoja ja tunneleita.

SRA:ssa kilpaillaan sekä vakio- ja avoimessa luokassa. Luokan määrää kilpailijan kiväärin varustus. Käytännössä tärkein ero on vakioluokassa aseessa elektroniset ja optiset tähtäinlaitteet ovat kiellettyjä. Kilpailussa suorituksen pisteytys perustuu ampumatarkkuuteen ja suoritukseen käytettyyn aikaan. Näiden suhteesta muodostuu nk. osumakerroin, joka määrää kilpailijan sijoituksen. Kaikki kilpailijat ampuvat samat rastit, mutta tulokset lasketaan erikseen molemmille luokille.

Lajin harrastajalta, SRA-ampujalta, vaaditaan erityisen koulutuksen ja ampumakokeen hyväksytty suorittaminen, jotta henkilö voi osallistua kilpailuihin ja harjoituksiin. Koulutuksen tarkoituksena on varmistaa ampujan hallitsevan turvallisen aseenkäsittelyn lajin sääntöjen mukaisesti. Lisäksi vaaditaan asiaankuuluva vakuutus.

SRA-ammunta on siis monipuolinen ja haastava reserviläisille suunnattu kilpaurheilulaji. Lajin haastavuus ja vauhdikkuus tulee aika nopeasti uudellekin harrastajalle selväksi, ja kun kokemusta kertyy muutaman kilpailun verran, laji vie täysin mukanaan niin kuin monelle on käynytkin.

Yhdistyksessämme on iso joukko lajin harrastajia, sekä useita lajin kouluttajia, joten yhdistyksemme kautta pääset helposti lajiin mukaan. Jos laji yhtään kiinnostaa, ota yhteyttä johtokuntaan, sieltä saat infoa tulevista koulutuksista.

Reserviläisurheiluliiton SRA-sivusto