Kotkan seudun reserviläiset ry
 
 KOTRES   AJANKOHTAISTA   AMPUMATOIMINTA   KOULUTUS JA MAASTOTOIMINTA  LINKIT


[ Kurssit ]
[ Jotokset ]
Jotokset

Mikä ihmeen jotos???

Jotos on maastovaellus, jossa tarvittavat varusteet ja muona kannetaan itse mukana ja edetään partiona tehtävärastilta toiselle. Jotoksella ei tarvitse juosta eikä taistella kelloa vastaan (niinkuin Erävaelluskisoissa tai Partiotaitokisoissa). Reserviläisjotokset ovat tyypillisesti yhden tai kahden yön yli kestäviä, pituudeltaan 15-45 km. Yöt nukutaan omissa majoitteissa. Mukavuus on siinä että saa käyttää omia varusteita (mm. jalkineita ja kantolaitetta), ja valikoida mieleistään muonaa mukaan.

Jotos ei ole mikään "armeijan tetsaus", vaan siinä 3-5 hengen suuruinen partio liikkuu omaa reittiään ja tahtiaan rastipisteeltä toiselle. Rasteilla on tehtäviä, joskus harvoin saadaan matkatehtäviä. Usein joukossa on nokkeluutta ja nopeutta vaativia tehtäviä, sekä joskus järjestäjien keksimiä hupitehtäviäkin piristämässä päivää.

Jos haluat kokeilla rajojasi ekstreme-urheilulla, niin jotos ei siinä tapauksessa valitettavasti ole oikea paikka sinulle. Mene vaikka Erävaelluksen SM-kisoihin tai erilaisiin hömppiin seikkailukisoihin.

Jotosten ideana on pärjätä tavanomaisilla vaellusvaatteilla ja -varusteilla viikonloppu (mikä ei ole lainkaan vaikeaa). Samalla saa tehdä kaikenlaisia tehtäviä ja nauttia luonnosta."Asiat voisivat aina olla huonomminkin : jos sataa, eivät hyttyset useinkaan vaivaa. Jos on pakkasyö, todennäköisesti ei sada. Jos jotokselle ei tarvitse lähteä sadeviitta harteilla, on se jo positiivinen asia. Jos on pilvistä, niin ei ainakaan ole liian kuuma."

Lähde: Jotoskoulutuksen kotisivut