kotka%20header.jpg
 
Kotres
Etusivu
Tietoa yhdistyksestä
Johtokunta
Jäseneksi liittyminen
Yhdistystuotteet
Keskustelualue
 
Ajankohtaista
Tiedotteet
Tapahtumakalenteri
 
Ampumatoiminta
Yleistä ampumatoiminnasta
Kilpailukutsut
Kilpailutulokset
Sääntökansio
Aseluvat
 
Ampumaradat
Lupinmäki
Mussalon luola
 
Koulutus ja maastotoiminta
Kurssit
Jotokset
Piirin tarjonta
 
Arkisto
Kuvia
Tarinoita 

Mikä ihmeen jotos???

Jotos on maastovaellus, jossa tarvittavat varusteet ja muona kannetaan itse mukana ja edetään partiona tehtävärastilta toiselle. Jotoksella ei tarvitse juosta eikä taistella kelloa vastaan (niinkuin Erävaelluskisoissa tai Partiotaitokisoissa). Reserviläisjotokset ovat tyypillisesti yhden tai kahden yön yli kestäviä, pituudeltaan 15-45 km. Yöt nukutaan omissa majoitteissa. Mukavuus on siinä että saa käyttää omia varusteita (mm. jalkineita ja kantolaitetta), ja valikoida mieleistään muonaa mukaan. 

Jotos ei ole mikään "armeijan tetsaus", vaan siinä 3-5 hengen suuruinen partio liikkuu omaa reittiään ja tahtiaan rastipisteeltä toiselle. Rasteilla on tehtäviä, joskus harvoin saadaan matkatehtäviä. Usein joukossa on nokkeluutta ja nopeutta vaativia tehtäviä, sekä joskus järjestäjien keksimiä hupitehtäviäkin piristämässä päivää. 

Jos haluat kokeilla rajojasi ekstreme-urheilulla, niin jotos ei siinä tapauksessa valitettavasti ole oikea paikka sinulle. Mene vaikka Erävaelluksen SM-kisoihin tai erilaisiin hömppiin seikkailukisoihin. 

Jotosten ideana on pärjätä tavanomaisilla vaellusvaatteilla ja -varusteilla viikonloppu (mikä ei ole lainkaan vaikeaa). Samalla saa tehdä kaikenlaisia tehtäviä ja nauttia luonnosta. 

 

 

ylitalon kustuProKirkonmaahirvi2012
"Asiat voisivat aina olla huonomminkin": jos sataa, eivät hyttyset useinkaan vaivaa. Jos on pakkasyö, todennäköisesti ei sada. Jos jotokselle ei tarvitse lähteä sadeviitta harteilla, on se jo positiivinen asia. Jos on pilvistä, niin ei ainakaan ole liian kuuma."

lähde: Jotoskoulutuksen kotisivut
Postiosoite : Kotkan seudun reserviläiset ry, Leistinpolku 8 48410 Kotka
Kaikki oikeudet pidätetään © Kotkan seudun reserviläiset ry 2013